A Budapesti Idők

Amiről nem beszél az ellenzék az Orbán-kormánnyal kapcsolatban

2018. június 17. 13:12 - BudaPest

 magyarorszagkorfaja2017.png

Orbán Viktor miniszterelnök 2030-at, már több alkalommal megemlítette. Úgy fogalmazott, hogy a 2010 és 2030 közötti időszakot, mindig egy egybefüggő időszakként kezelte, szerinte 2030-ra Magyarország az Európai Unió azon legjobb 5 tagállama között lesz, ahol a legjobb élni. Az elmúlt napokban ismét előkerült a miniszterelnök beszédében a 2030 év, abban a vonatkozásban, hogy Orbán Viktor kijelentette, hogy 2030-tól Magyarország nettó befizető tagállama lesz az Európai Uniónak. 

Magyarország korfájának ábráján látható, hogy a 12 évvel későbbi időszakban, 2030-ban már elkezdenek az időskori nyugdíj korába lépni annak a korosztálynak a tagjai, akik alatt nincsen utánpótlás. Az Egyesült Királyságban 20 milliárd fonttal, csaknem 7400 milliárd forinttal emelik a brit állami egészségügyi szolgálat éves finanszírozását, jelentette be a brit miniszterelnök. Theresa May a BBC-nek nyilatkozta, hogy a finanszírozási többlet 2023-2024-es pénzügyi évre teljeseik ki, attól az időponttól gazdálkodhat az egészségügy a jelenleginél 20 milliárd fonttal több központi finanszírozásból. Amíg az Egyesült Királyság miniszterelnöke konkrétumokkal áll elő, addig Magyarország kormánya csak saját hatalmának bebetonozására szolgáló ellenségképekkel és nagyzoló, számozott alkotmánymódosításokkal szórakoztatja az embereket, az érdemi kérdésekre pedig semmiféle válasz nem érkezik.

Szerdán, június 20-án az Országgyűlés szavaz az Alaptörvény módosításáról és a „Stop Soros” csomag néven elhíresült törvénytervezetről. Az amerikai újságírós filmekben gyakran halljuk, amikor a szereplők az első alkotmánymódosításról beszélnek. A mai magyar közéletben az alaptörvény hetedik módosításáról hallunk, azonban lényeges és fontos különbség van az alkotmánymódosítások számozásával kapcsolatban, hiszen az amerikai alkotmányt, direkt úgy alkották meg, hogy az állampolgárokat megillető jogokat, nem akarták az alkotmányba írni, mert úgy gondolták, hogy nem képesek minden olyan jogot felsorolni, ami az amerikai embereket megilleti. Ezért az alkotmány szövegezése után Bill of rights néven tartjuk nyilván azokat az alkotmánymódosításokat, amelyekben az alkotmányozó hatalom felsorolja azokat az emberi jogokat, amik megilletik az amerikai embereket. Jelezve ezzel, hogy az utókorban születhetnek újabb jogok. A magyarországi alaptörvény módosítása viszont nem ilyen mélyen átgondolt, alkotmányozói tevékenység.

Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításának első cikke az alábbiakról rendelkezik: A Nemzeti hitvallás a „Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.” szövegrészt követően a következő szövegrésszel egészül ki: „Valljuk, hogy a történeti alkotmányunkban gyökerező önazonosságunk védelmezése az állam alapvető kötelessége.”

A STOP-SOROS törvénycsomag a bevándorlás kérdéskörére próbál választ adni, a 2018-as választás előtt, amit az Orbán-kormány úgy nyert meg, hogy az Országgyűlésben alkotmányozói hatalommal, kétharmados többséggel ruházták fel a választók az országot a Soros plakátok lepték el, amelyeken a kormány azt hirdette, hogy a menekült helyzetet Soros György amerikai milliárdos okozza. A kormány kommunikáció egy ellenségkép felépítéséről szólt, egy olyan ellenségképről, amely Magyarországot támadja és amitől védelmet csak az Orbán-kormántól remélhetnek a választók.

 

 

Soros György honlapján közleményben cáfolta az ellene felhozott vádakat. A választásokat megelőző évben Soros György ellen indított nemzeti konzultáció kérdőí kérdéseit sokan tartották manipuláló kérdéseknek. Az ellenségkép gyártásával azonban sikeresen szereztek politikai tőkét a kormánypártok.

 

A Nemzeti Konzultáció 1. állítása:

Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

 

HAMIS

Egy 2015-ös kommentárban Soros György azt mondta, hogy a Szíriában folyó háború miatt az Európai Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egy millió menekültet kellene befogadnia évente. És hogy ez megoldható legyen, a terhet igazságosan kell elosztani” (“Rebuilding the Asylum System,” Project Syndicate, 2015. szeptember). Egy évvel később, miután a körülmények megváltoztak, azt javasolta, hogy az Európai Unió vállaljon kötelezettséget arra, hogy „csupán 300 000 menekültet fogadjon be évente” (“Saving Refugees to Save Europe,” Project Syndicate, 2016. szeptember 12).

 

A Nemzeti Konzultáció 2. állítása:

Soros György a brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

 

HAMIS

Soros György világosan hangot adott annak a meggyőződésének, hogy „az Európai Uniónak vissza kell szereznie az ellenőrzést határai felett.” Soros György úgy gondolja, hogy „az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.” (“Saving Refugees to Save Europe,” Project Syndicate, 2016. szeptember 12).

 

A Nemzeti Konzultáció 3. állítása:

A Soros terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettek a kelet európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

 

HAMIS

A menekültválságot tárgyaló legutóbbi kommentárjában Soros György azt javasolta, hogy „a menekültek elhelyezése épüljön önkéntes alapokra.” Kiemelte, hogy „az EU nem kötelezheti tagálalmait, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, vagy hogy a menekültek olyan helyre menjenek, ahol nem szívesen fogadják őket.” (“Saving Refugees to Save Europe,” Project Syndicate, 2016. szeptember 12).

 

A Nemzeti Konzultáció 4. állítása:

A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint (28 000 euró) állami segélyt.

 

HAMIS

Soros György nem mondta azt, hogy Magyarországot arra kellene kötelezni, hogy 9 millió forint állami segélyt fizessen minden bevándorlónak. Azt mondta, hogy „a megfelelő finanszírozás kritikus. Az Európai Uniónak €15 000 összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két év mindegyikében a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére, és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára.” (“Rebuilding the Asylum System,” Project Syndicate, 2015. szeptember 26.). Ez egyértelműen olyan juttatás lenne, amelyet az Európai Unió ad Magyarország számára. Tavaly Soros György bejelentette, hogy 430 millió euróval kíván hozzájárulni személyes vagyonából ennek a finanszírozásához „olyan befektetések céljára, amelyek kifejezetten a bevándorlók, menekültek és a befogadó közösségek szükségleteit fedeznék.” (“Why I’m Investing $500 Million in Migrants,” The Wall Street Journal, 2016. szeptember 20.).

 

A Nemzeti Konzultáció 5. állítása:

Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

 

HAMIS

Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.

 

A Nemzeti Konzultáció 6. állítása:

A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

 

HAMIS

Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.

 

A Nemzeti Konzultáció 7. állítása:

A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

 

HAMIS

Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-budapesti-idok.blog.hu/api/trackback/id/tr3314053580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása