A Budapesti Idők

Az az ország amelyik nem tudja megvédeni határait, nem ország többé!

2018. június 16. 18:50 - BudaPest

Telefonon beszélt Donald Trump és Orbán Viktor

34252546901_a9a4b53014_b.jpg

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke Donald Trump telefonon tárgyalt Magyarország miniszterelnökével Orbán Viktorral. Az új amerikai nagykövet a jövő héten megérkezik Budapestre. A telefonbeszélgetés után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy Trump azt mondta, az új nagykövet David Cornstein nagyszerű ember, Budapestre érkezése lehetőséget biztosít arra, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok tovább javuljanak.

 

Beszéltek a határvédelem fontosságáról is, az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök is egyetértett abban, hogy az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a saját határát, az többé nem ország. Az amerikai elnök biztatta Orbán Viktor, hogy védje a déli határt.

 

Orbán Viktor azt mondta az amerikai elnöknek, hogy Magyarország elkötelezett eddigi migrációs politikájával és megvédi Magyarország határait. Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarország számára fontos, hogy az Európai Unió visszanyerje versenyképességét, hiszen a magyar export 80%-a az Európai Unió tagországaiba irányul.

 

Orbán Viktor beszédet mondott a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián, amelyet Helmut Kohl német kancellár halálának első évfordulóján rendeztek meg. A beszédében kiemelte, hogy Magyarország több területen is fel tudja ajánlani segítségét a közös európai politikához. Magyarország egy tanácsot kéretlenül is felajánl az európai közösség számára, mégpedig azt tanácsoljuk, hogy mindenki bánjon csínján azzal, hogy az iszlám bármely európai ország része lenne. Hozzátette Orbán, hogy eben történelmi tapasztalatunk is van.

 

Magyarország miniszterelnöke a beszédében azt mondta, hogy a jövőben sem fogjuk hagyni magunkat és nem engedjük meg, hogy olyasmire kényszerítsenek minket, amit nem akarunk. Orbán hangsúlyozta, hogy egy erős Európát akarunk, olyan erős Európát, ami erős nemzetállamokat követel, a miniszterelnök szerint az Európai Unió jelen pillanatban még gazdag, de már gyenge. Azt tanácsolta, hogy ha a viták során nem tudják a tagállamok tolerálni egymás álláspontját a migráció és a költségvetés kérdéseiben, akkor várni kell arra, hogy az európai emberek kinyilvánítsák akaratukat, ami a közelgő 2019-es választásokon történik meg.

 

A MINISZTERELNÖK KIJELENTETTE, HOGY 2030-RA NETTÓ BEFIZETŐ ORSZÁG LESZ MAGYARORSZÁG AZ EURÓPAI UNIÓBAN.

 

Szó szerint megismételte, amit már 2012-ben is elmondott: „Szeretném világossá tenni, hogy nekünk nincs szükségünk a német adófizetők segítségére. Mi nem akarunk a németek pénzén élni, az osztrákokén még kevésbé, de az egy másik történet.”

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-budapesti-idok.blog.hu/api/trackback/id/tr2414052608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása