A Budapesti Idők

Németh Szilárd is az alkotmányozó testület tagja

2018. június 18. 22:04 - BudaPest

justice-2574945_1920.jpg

Orbán Viktor a szlovák miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy egy alkotmányozó testületet fognak felállítani, azután, hogy megkérdezték tőle, hogy miért van szükség a 2011-ben elfogadott Alaptörvény revíziójára. A miniszterelnök által bejelentett alkotmányozó testület segít majd abban, hogy megtalálják azokat a réseket, amikről Magyarország Miniszterelnöke korábbi megszólalásában említett. A testületnek a botrányairól elhíresült Németh Szilárd István is tagja lesz.

Németh Szilárd számtalan botránnyal büszkélkedhet. Az LMP elnöke Szél Bernadett beperelte, mert szerinte olyan kijelentést tett Németh Szilárd, ami nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás, amikor Németh arról beszélt, hogy Soros emberei ülnek a Nemzetbiztonsági Bizottságban.

Németh Szilárd Pétfűrdőn tartott beszédében botrányosan úgy nyilatkozott, hogy túl sokan járnak egyetemre és jobb lenne, hogy ha helyette többen térnének vissza a gyárakba. Ezzel szemben az igazság az, hogy a diplomások helyzete a legjobb a magyar munkaerőpiacon és kiemelkedően magas a foglalkoztatási rátájuk a többi csoporthoz képest. Jövedelmi viszonyaik kiemelkedően jók.

„De olyan egyetemek meg főiskolák vannak, hogy annyit érnek, mint vászontarisznyán a lakat, némelyik. Avval nem lehet elhelyezkedni, a magasba néző diplomával nem lehet elhelyezkedni. Egyáltalán, semmi ilyen nincs. Hát ne vicceljünk. Ehelyett mondjuk egy tetőfedő mennyivel jobban jön. És attól, mer valaki tetőfedő, még nem hülye. És nem kulturálatlan ember, és így tovább. Hanem végzi a munkáját, méghozzá olyan munkát, amit te komám, nem tudsz elvégezni a professzori székből. Ez a helyzet, és ebből meg lehet élni. Leszoktatták a munkáról az embereket, mások dolgozzanak helyettetek. A Trump most ezt csinálja vissza.”

Amikor a Magyar Nemzet munkatársa megkérdezte tőle a sürgősségi betegellátással kapcsolatos súlyos anomáliákról, Németh Szilárd azt válaszolta, hogy az emberek hibája, hogy minden üggyel szaladnak az orvoshoz. „Én például tegnap szögbe nyúlta, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani.” – mondta a politikus.

Az állam által megállapított hatósági ár, drágább a szabadpiaci árnál. Az E.ON Hungária évi 13 ezer forinttal, tehát havonta 1000 forinttal alacsonyabb számlát ígért, mint a rezsicsökkentésen átesett állami földgázárak. Németh Szilárd arra hívta fel a szolgáltató figyelmét, februárban a Terrorelhárítási Központban, hogy ezzel az áprilisi országgyűlési választásokba történő beavatkozásként értelmezik.

Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézetről azt állította, hogy „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kaptak Sorostól, mint amennyit feltüntettek. A Fővárosi Törvényszéken első fokon pert nyert a civil szervezet.

justice-9017_1920.jpg

Németh Szilárd a múlt év novemberében hazudott a csepeli embereknek, amikor azt állította, hogy a kormánytól 1,7 milliárd forintot kaptak egy város rehabilitációs pályázaton keresztül. Elhallgatta, hogy a támogatás túlnyomó része uniós alapból érkezik. (a Fidesz szerint Magyarországot támadó Brüsszeltől)

Németh Szilárd István parlamenti képviselő 1990-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskolán tanító-könyvtáros; 1996-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás vezető oklevelet szerzett, államilag elismert legmagasabb iskolai végzettsége: főiskola.

Az alkotmányrevíziót Trócsányi László igazságügy-miniszter végzi, de Szájer József EP-képviselő is részt vesz a munkában. Az ősszel induló folyamatban Németh Szilárd István is részt vesz, mivel nem alkotmányjogász honvédelmi államtitkárként tudja segíteni a tekintélyes alkotmányjogászokból álló tanácsadó testületet.

Az ATV munkatársának azt mondták: „Nem mindig csak alkotmányjogászokra van szükség egy alkotmányos kérdés megítélésében.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-budapesti-idok.blog.hu/api/trackback/id/tr8514057016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása